Tunus'ta mülteci kamplarına yönelik baskında birçok çocuk kayboldu

Tunus'ta mülteci kamplarına yönelik baskında birçok çocuk kayboldu

Tunus'ta yönetimin Afrikalı mültecilerin kamplarına yönelik baskınları sonrasında birçok çocuğun kaybolduğu bildirildi.

(Fotoğraf: Al Jazeera)

Tunus'taki Afrikalı mültecilerin kamplarına düzenlenen baskınların ardından yüzlerce mülteci ve göçmenin ortadan kaybolduğu, aralarında birkaç bebeğin de bulunduğu grubun Cezayir yakınlarındaki çölde terk edildiği bildirildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre güvenlik güçleri Cuma günü erken saatlerde Berge de Lac bölgesindeki kamplara baskın düzenleyerek erkek, kadın ve çocukları topladı ve inşa ettikleri barınakları tahrip etti.

Otobüslere bindirilen mültecilerin Cezayir sınırına yakın bir çöl bölgesinde bırakıldığı ifade edildi.

Libya'daki Mülteciler örgütü, polisin kendilerini zorla bindirdiği otobüslerden iletişim kurabilen mültecilerle temasları sürdürdü.

Grubun sözcüsü David Yambio'ya göre, mülteci ve göçmenler Cezayir sınırı yakınlarındaki kuzeybatı şehri Cendube'ya yaklaşık 5 km mesafede otobüslerden indirildi.

Aralarında çok sayıda bebeğin ve çocuğun da bulunduğu mültecilerden haber alınamadığı, birçoğunun kaybolduğu kaydedildi.

Avocats Sans Frontieres (Sınır Tanımayan Avukatlar) adlı kuruluş, mültecilerin Tunus tarafından Cezayir ve Libya sınırlarına sürüldüğüne dair suçlamaların uzun süredir devam ettiğini, ancak Tunus makamlarının uluslararası hukuku ihlal edecek bu uygulamayı sürekli olarak reddettiğini ifade etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Avocats Sans Frontieres ve Uluslararası Af Örgütü Tunus polisini ve yetkililerini ülkedeki Afrikalı mültecilere yönelik muameleleri nedeniyle defalarca kınamıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.