Türkiye 12 askerin ardından içeride ve dışarıda PKK'ya misilleme yapıyor

Türkiye 12 askerin ardından içeride ve dışarıda PKK'ya misilleme yapıyor

PKK'nın başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birçok Batılı ülkeden askeri ve siyasi destek aldığı birçok defa gündeme geldi.

Türkiye Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hava kuvvetlerinin hafta sonu askerlerin hayatını kaybetmesine tepki olarak Suriye ve Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği saldırılarda 26 PKK'lıyı "etkisiz hale getirdiğini” belirtti.

Savunma Bakanlığı Cumartesi günü, Kuzey Irak'ta PKK ile girilen çatışmalarda 12 Türk askerinin hayatını kaybettiğini açıkladıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede hava saldırıları ve operasyonlara başladı.

Pazartesi günü, ilk belirlemelere göre bu saldırılarda en az 26 PKK'lının "etkisiz hale getirildiği" açıklandı. Ankara bu terimi genellikle “öldürüldü" anlamında kullanıyor.

Savunma Bakanı Yaşar Güler de Pazar günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlar düzenlediği Kuzey Irak'taki bir bölgede "30 PKK militanının etkisiz hale getirildiğini" ve "hafta sonundan bu yana öldürülen toplam militan sayısının 56'ya ulaştığını" söyledi.

Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından "terörist grup" olarak tanımlanan PKK, 1984 yılında Türkiye devletine karşı silahlanmıştı.

PKK'nın başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birçok Batılı ülkeden askeri ve siyasi destek aldığı birçok defa gündeme geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonlar kapsamında komşu Irak’ın kuzeyinde düzenli olarak operasyonlar düzenliyor.

Güvenlik kaynaklarının Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre polis ayrıca, eski adı HDP olan "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi" (DEM) tarafından Diyarbakır’da düzenlenen bir gençlik etkinliğinde 52 kişiyi gözaltına aldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şüphelilerin "suçu ve suçluyu övmek" ve "terör örgütü propagandası yapmak" ile suçlandığını ve bazıları hakkında da yakalama kararı çıkarıldığını belirtti.

Parlamentonun üçüncü büyük partisi konumunda olan DEM ise gözaltıların "siyasi çıkar amaçlı olduğunu" savunarak kınadı ve gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya daha sonra yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhinde paylaşımlarda bulunmakla suçlanan 57 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını ve yürütülen operasyon kapsamında dört kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Yerlikaya X'te yaptığı açıklamada "Halkımız arasına nifak tohumları ekmeye çalışan, terörü öven, milli ve manevi değerlerimize hakaret edenler hukuk önünde hesap vermeye devam edecektir" dedi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.