Türkiye ile Cezayir ortak petrol ve doğal gaz arama şirketi kuracak

Türkiye ile Cezayir ortak petrol ve doğal gaz arama şirketi kuracak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cezayir ile ortak yapılacak yeni girişimleri ilan etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Cezayir’in bölgede ortak bir petrol ve doğal gaz arama şirketi kuracağını duyurdu.

Dönmez, Cezayir Enerji ve Madencilik Bakanı Muhammed Arkab ile bir araya geldi. İkilinin yaptığı görüşmelerde, enerji ve madencilik alanında geliştirilebilecek unsurların ele alındığı ifade edildi.

Cezayir’in milli petrol ve gaz şirketi Sonatrach ile Türkiye Petrolleri (TP) arasında bu ülkede ortak bir şirketin kurulacağının haberini veren Dönmez, petrol ve gaz arama faaliyetlerinin Cezayir başta olmak üzere, bölge ülkelerinde ortak çalışmalar kapsamında yürütüleceğine işaret etti.

Öte yandan Dönmez, başkent Cezayir’de düzenlenen 2. Cezayir Yatırım Konferansı'nda Türkiye-Cezayir ticaret ilişkilerini masaya yatırdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Cezayir'de yaklaşık bin 500 Türk şirketinin varlık gösterdiğini vurgularken bu şirketlerde yaklaşık olarak 30 bin Cezayirlinin çalıştığından bahsetti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.