Türkiye İsveç’te Kur'an-ı Kerim yakılmasını lanetledi

Türkiye İsveç’te Kur'an-ı Kerim yakılmasını lanetledi

İsveç’in bir caminin yakınlarında Kuran yakılmasına izin vermesine Türkiye’den "lanetleme" geldi.

İsveç polisi Stockholm kentindeki bir caminin yakınlarında yapılması planlanan Kur'an-ı Kerim yakma eylemine izin verdi ve kısa süre içinde bir kişi cami önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

İsveç’te Danimarkalı-İsveçli aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın başkent Stockholm’deki Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakma eylemine izin verilmesi Türkiye’de tepkilere yol açmıştı. Paludan 21 Ocak’ta büyükelçilik önünde Kuran yakmıştı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bunun üzerinde İsveç’in NATO üyelik başvurusuna destek verilmeyeceğini söylemişti.

İsveç’in NATO’ya girmek için gün saydığı bir süreçte böyle bir eyleme izin vermesi Türkiye’nin tepkisini çekti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Kurban Bayramı’nın ilk gününde yapılan bu eylemi lanetledi.

"İsvçe'in NATO üyeliğini olumsuz etkileyebilir"

Eylemin Kurban bayramına denk gelen zamanlamasının İsveç'in NATO üyelik sürecini olumsuz etkileyebileceği düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık eylemi” lanetlediğini söyledi.

Yılmaz, “Nefret suçlarını ifade özgürlüğü kisvesi altında savunmak, bu suçlara muhatap olanların hakkını çiğnemek ve gerçek anlamda ifade özgürlüğüne de darbe vurmaktır” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada zamanlamaya dikkat çekti ve eylemi kınadı.

Paylaşımda, "Mübarek Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik İsveç'te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! İslam karşıtı bu eylemlere, ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum