Türkiye-Suudi Arabistan-Pakistan savunma sanayii zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi

Türkiye-Suudi Arabistan-Pakistan savunma sanayii zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında savunma sanayiinde işbirliği artıyor.

Üçlü zirvelerin beşincisi İstanbul’da yapıldı. Zirveye 3 ülkenin temsilcileri katıldı.

Türkiye- Suudi Arabistan - Pakistan Savunma Sanayii İş Birliği Toplantılarının beşincisi İstanbul’da gerçekleşti. Toplantıda potansiyel projelere ilişkin kritik görüşmeler yapıldı. Toplantı marjında ikili ve üçlü görüşmeler de düzenlendi. Üç ülke savunma sanayiinde kritik projelerde işbirliklerini geliştirme konusunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Gögün X hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye- Suudi Arabistan - Pakistan Savunma Sanayii İş Birliği Toplantısı’nın 5’incisi İstanbul’da gerçekleştirdik.

Gerçekleştirdiğimiz ikili ve toplu görüşmelerde; Milli Savunma Bakan Yardımcımız Sayın Bilal Durdalı, Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Sayın Talal Bin Abdullah Alotaibi, Pakistan Genelkurmay Başkanı Sayın Muhammed Avais Dastgir ile mevcut ve potansiyel projelerimize dair önemli konulara değindik ve savunma sanayiine dair istişarelerde bulunduk.

Görüşmelerin bölgemizde barışı ve huzuru tesis etme noktasında önemli iş birlikteliklerine imkan sağlanmasını, üç ülke için de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum