Türkiye ve Katar arasındaki iş birliği büyüyor

Türkiye ve Katar arasındaki iş birliği büyüyor

Türkiye ve Katar arasında 11 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani başkanlığında 11 iş birliği anlaşmasına imza atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani ilk olarak Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde baş başa görüşmelerinin ardından iki ülke arasında çeşitli anlaşmalara varıldı.

Bu kapsamda "Medya ve İletişim", "Helal Kalite Altyapısı", " Sınai Mülkiyet Haklarının Korunması", "Telsiz Tüzüğü Ek 30B Tarafından Düzenlenen Uydu Şebekelerinin Hizmet Alanlarının Karşılıklı Dahil Edilmesi",  "Gıda Güvenliği", " Afet ve Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım", "Yapı İşleri", " Kültür Merkezlerinin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri" ve "Diplomatik Arşiv" gibi alanlarda ve konularda mutabakat zaptı imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani başkanlığında ayrıca " Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile Qatar TV" ve  "Yunus Emre Enstitüsü ile Qatar Museums" arasında İş Birliği Protokolü'ne imza atıldı.

2020-2021 yılları arasında iki ülke arasındaki ticaret hacmi yüzde 6'lık bir artışa 1.6 milyar dolar seviyesine ulaştı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.