Türkiye'den ABD'ye rest: F-35 olmazsa başka yerden alırız

Türkiye'den ABD'ye rest: F-35 olmazsa başka yerden alırız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ile yaşanan S-400 ve F-35 krizi konusunda açıklamada bulundu.

Amerikalı senatörlerin S-400 ile F-35 konusunda Türkiye'nin, Rusya veya ABD arasında tercih yapmak zorunda olduğu açıklamasının ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "ABD Patriot satmak istemezse yarın biz ikinci S-400'ü de alabiliriz, başka bir hava savunma sistemi de alabiliriz" dedi.

ABD'nin F-35'leri Türkiye'ye satmayız tehdidine karşı da Çavuşoğlu, "F-35 olmazsa ben yine ihtiyacım olan uçağı başka bir yerden almak durumundayım. Ta ki kendi uçağımı üretene kadar." diye cevap verdi.

'NATO üyesi bazı ülkelerde S-300'ler var'

ABD ziyaretinde Türkiye'nin neden S-400'ü alması gerektiğini anlattığını ifade eden Çavuşoğlu, NATO üyesi bazı ülkelerde S-300'ler var. NATO üyeliğiyle çelişmez. Söz söyleyecek kişi NATO Genel Sekreteri'dir. Herhangi bir NATO üyesinin istediği savunma sistemini alabileceğini söyledi. Bunu bu noktaya getirmek çok yanlış. Türkiye'nin NATO üyeliğini sorgulamak yanlış" diye konuştu.

'S-400'ler NATO için bir tehdit değil'

ABD'nin tehditvari açıklamalarının iki ülkenin dostluğuna zarar verdiğinin altını çizen Çavuşoğlu,
"(ABD) S-400, F-35'e yönelik bir tehdit oluşturur diyor. Biz en başından beri bu sistemin tamamen Türkiye'nin kontrolünde olması gerektiğini söyledik. NATO uzmanları da incelerse tehdit oluşturmadığını görür" dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.