Türkiye'ye gelen İsrailli arama kurtarma ekipleri el yazması Tevrat'ı İsrail'e kaçırdı

Türkiye'ye gelen İsrailli arama kurtarma ekipleri el yazması Tevrat'ı İsrail'e kaçırdı

Deprem sonrasında Türkiye'ye gelen İsrailli arama kurtarma ekiplerinin, tarihi bir el yazması Tevrat'ı İsrail'e götürdüğü ortaya çıktı.

(Fotoğraf: ZAKA arama kurtarma birimi)

İsrail basınında yer alan habere göre, Hatay'ın Antakya ilçesinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan İsrailli ekip, tarihi bir Tevrat el yazmasını alarak İsrail'e götürdü.

İsrailli ekipler çalışma yürüttüğü sırada yaşlı bir Yahudinin "tesadüf eseri" ekiplerin yanına geldiği, onlara elindeki tarihi el yazmasını teslim ettiği ifade edildi.

El yazmasının, Tevrat'ın kısımlarından birini oluşturan "Ester Kitabı" olduğu ve yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğu belirtildi.

İsrailli ekipler yaşlı adamdan aldıklarını belirttikleri el yazmasını İsrail'e götürdü. Buna gerekçe olarak, "bölgenin Suriye'ye yakın olması ve yazmanın yanlış ellere geçme ihtimali" gösterildi.

İsrail basını, yazmaların birkaç gün içerisinde İstanbul'da güvenilir bir Yahudi din adamı bulunarak kendisine teslim edileceğini kaydetti.

Olayın ardından Türkiye'deki Yahudi Toplumu da bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, tarihi el yazmalarının İsrail'den teslim alındığı ve Türkiye'deki hahambaşılıkta koruma altına alındığı dile getirildi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum