Ukrayna İHA'ları sınırın yüzlerce kilometre ötesinde Rus üssünü vurdu

Ukrayna İHA'ları sınırın yüzlerce kilometre ötesinde Rus üssünü vurdu

Ukrayna İHA'ları Rusya'nın Novgorod bölgesindeki Soltsy hava üssüne yaptığı saldırıda bir uçağın hasar gördüğü bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun Novgorod bölgesindeki askeri bir hava üssünü hedef aldığını açıkladı.

Bakanlıktan bugün yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunu ülkenin kuzey batısındaki Novgorod bölgesinde bulunan bir hava üssüne insansız hava araçlarıyla yaptığı saldırıda bir uçağın hasar gördüğü ve üste yangın çıktığı belirtildi.

Söz konusu üs Ukrayna sınırına yaklaşık 700 kilometre mesafede bulunuyor.

Açıklamada "Hava üssü meydana gelen terör saldırısı sonucunda, uçakların park yerinde yangın çıktı ve yangın itfaiye ekipleri tarafından hızlıca söndürüldü. Bir uçak hasar gördü" denildi.

Ukrayna ordusuna ait İHA'lar tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıda can kaybı yaşanmadı. Rusya'nın söz konusu üssünde Tupolev Tu-22M stratejik bombardıman uçaklarının konuşlu olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Ukrayna'ya ait bir İHA'nın bugün sınırdaki Belgorod bölgesinde düşürüldüğü kaydedildi. Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca başkent Moskova'da saldırı düzenlemeye çalışan Ukrayna İHA'larının bugün Putilkovo bölgesi yakınlarında düşürüldüğünü duyurdu.

Son dönemde Rusya içinde insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılar artmış durumda.

Ukrayna'nın söz konusu saldırıların sorumluluğunu doğrudan üstlenmediği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.