Ukrayna: Rusya'ya karşı taarruza hazırız

Ukrayna: Rusya'ya karşı taarruza hazırız

Ukrayna, uzun süredir planladığı Rusya'ya karşı taarruza hazır olduğunu açıkladı.

Rusya'nın, Ukrayna'da gece saatlerinde düzenlediği füze saldırılarında en az 21 kişi hayatını kaybetti. Rusya'nın bu hamlesi Ukrayna'da son iki aydır düzenlediği en geniş kapsamlı hava saldırısı oldu. Kiev ise Rusya'ya uzun süredir bahar aylarında planladığı karşı taarruz için hazır olduğunu açıkladı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Kiev'in karşı taarruzda batı tarafından gönderilen yüzlerce tankı ve zırhlı aracı kullanması bekleniyor. Savaşta Rusya'nın aylar süren kış operasyonundan sonra bir dönüm noktasına gelinebileceği belirtiliyor. Rusya, geçen yıl Şubat ayında başlattığı işgalin ardından Ukrayna topraklarının beşte birini işgal ve ilhak etti.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleskii Reznikov, Ukrayna'nın karşı saldırısını başlatmaya "yüksek oranda hazır" olduğunu söyledi ve batıdan aldığı yeni modern silahlarının "demir yumruk" görevi göreceğini kaydetti.

Kiev ve Batılı destekçileri Batının üslerinde eğitim alan binlerce Ukrayna birliğinin kendilerine gönderilen yüzlerce yeni tank ve zırhlı aracı kullanarak savaşın dinamiklerini Ukrayna lehine değiştireceğini umuyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bu hafta yaptığı açıklamada Kiev'in batılı ortaklarının ve müttefiklerinin söz verdikleri muharip araçların neredeyse tamamını gönderdiğini belirtti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum