Ürdün: İsrail'in Filistinlileri topraklarından çıkarmasını savaş ilanı sayarız

Ürdün: İsrail'in Filistinlileri topraklarından çıkarmasını savaş ilanı sayarız

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi, İsrail'in Filistinlileri topraklarından çıkarma planlarına ilişkin açıklama yaptı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ürdün'ün Filistinlilerin bir kez daha evlerinden sürülmesine ortak olmayacağını söyledi.

Ürdün basınına göre Safadi, ülkesinin çatışmayı durdurmak için elinden geleni yaptığını ancak Filistinlilerin yerlerinden edilmesine yönelik her türlü girişimi "savaş ilanı" olarak değerlendireceklerini söyledi.

Amman'ın "yeni bir Nekbe'ye" ve İsrail'in "işgalin yarattığı ve şiddetlendirdiği krizi komşu ülkelere kaydırmasına" izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

'Nekbe', Filistinlilerin 1948'de İsrail'in işgal ettiği topraklardan göç etmelerine verilen isim.

Filistinlilerin Gazze'den başka bir ülkeye gönderilmesinin savaş suçu olacağını söyleyen Safadi, İsrail'i Filistinlilere karşı savaş suçu işlemekle suçladı.

Safadi "İsrail'in Gazze'de yaptıklarının hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Savaşın durdurulmasını, insani yardımın Gazze Şeridi'ne girmesine izin verilmesini ve sivillerin korunmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.