Ürdün Suriye'de sivil katliamı yaptı: Çoğu kadın ve çocuk 10 ölü

Ürdün Suriye'de sivil katliamı yaptı: Çoğu kadın ve çocuk 10 ölü

Ürdün savaş uçaklarının Suriye'nin güneyinde düzenlediği bombardımanlarda 10 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ürdün savaş uçakları gece saatlerinde Suriye'nin güneyindeki Suveyda ilinde hava saldırıları gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saat 01.00 sularında Suveyda'nın güneydoğu kırsalındaki Arman ve Malah yerleşimlerine eş zamanlı hava saldırıları düzenlendi.

Suveyda 24'ün haberine göre, Arman'a düzenlenen saldırılarda iki ayrı ev hedef alındı. İlk saldırı kasabanın dış mahallelerinden birinde bulunan Ömer Talab'ın evini, ikincisi ise kasabanın merkezinde bulunan Türki el Halebi'nin evini hedef aldı.

İlk evin bombalanması sonucu Ömer Talab, annesi Emel Ziyneddin ve teyzesi İttihad Talab hayatını kaybetti. Türki El Halebi'nin evinde ise aralarında beş yaşından küçük iki kız çocuğunun da bulunduğu yedi aile üyesi öldürüldü.

Son dönemde Ürdün, Suriye sınırı yakınlarındaki köylere yönelik hava saldırılarını artırıyor. Ürdün yönetimi saldırılarda uyuşturucu kaçakçısı grupları hedef aldığını öne sürse de bombardımanlar sonucunda çok sayıda sivil de hayatını kaybediyor.

Ürdün 2023 yılının Mayıs ve Aralık aylarında ve 2024 yılı Ocak ayı başında da Suriye'nin güneyinde hava saldırıları düzenlemişti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.