Ürdün'de İsrail ve ABD'yi protesto eden yüzlerce kişi gözaltına alındı

Ürdün'de İsrail ve ABD'yi protesto eden yüzlerce kişi gözaltına alındı

Ürdün yönetiminin gözaltı operasyonlarının kapsamını genişlettiği bildirildi.

İsrail'n 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik hedef gözetmeyen ve soykırıma varan saldırıları devam ederken Ürdün yönetimi İsrail ve ABD'yi protesto eden vatandaşlarına karşı gözaltı operasyonları başlattı.

İsrail'in 17 Ekim'de Gazze'deki Mamedani Hastanesi'ni bombalaması ve yaklaşık 470 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası sokaklara dökülen Ürdünlüler Amman'daki ABD Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamları protesto edildiği gösterilerin ardından Ürdün yönetimi ülkede birçok adrese baskınlar yapıp çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Yerel kaynakların aktardığı rakamlara göre Ürdün güvenlik güçlerince gözaltına alınan kişilerin sayısı 500'ü geçmiş durumda. Bazı göstericiler kefaletle serbest kalırken bazıları halen gözaltında tutuluyor.

Gazze'deki Ürdün hastanesi kapılarını Filistinlilere kapattı

Öte yandan Gazze'deki Ürdün tarafından işletin hastanenin bölgedeki İsrail saldırılarından kaçan Filistinlilere kapılarını kapattığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre hastane yönetimi Filistinlilerin hastaneye zorla girişini engellemek için de hastane kapılarına dikenli teller yerleştirdi.

Ürdün Hava Kuvvetleri kısa bir süre önce İsrail koordinasyonunda hastaneye tıbbi yardım içeren yardım paketlerini havadan bırakmıştı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum