Wagner, Moskova yolundan 'geri döndü'

Wagner, Moskova yolundan 'geri döndü'

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko da Telegram hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaparak Wagner lideri Prigojin’le Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in anlaştıklarını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'yla uzlaşmazlık yaşayan paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin, Moskova’ya doğru ilerleyen silahlı güçlerine "kan dökülmesini önlemek için üslerine dönmesi talimatı" verdiğini açıkladı.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko da Telegram hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaparak Wagner lideri Prigojin’le Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in anlaştıklarını duyurdu. Lukaşenko da ayrıca Putin ve Prigojin arasında yapılan görüşmenin ardından Wagner güçlerinin Moskova’ya doğru ilerleyişlerinin durduğunu söyledi.

Progojin silahlı güçlerinin başkent Moskova’ya doğru son 24 saatte 200 km kadar ilerlediklerini de söyledi. Yapılan görüşme çerçevesinde Wagner üyelerinin cezalandırılmaması konusunun da konuşulduğu iddia ediliyor.

Putin, Wagner grubunun kalkıştığı hareketi bir ihanet olarak nitelendirmiş ve "Sırtımızdan bıçaklandık" değerlendirmesini yapmıştı.

Wagner lideri Prigojin'in Putin ile yakın olduğu biliniyor ancak Wagner grubu ile Rusya Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasındaki gerilim bir süredir gündemdeydi.

Wagner askerlerinin önce Rostov'u kontrol altına alma girişimi ve ardından Moskova'ya doğru ilerlemesi ülkede gerilimi ciddi oranda tırmandırdı.

Kaynak: VOA Türkçe

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.