Yahudi yerleşimciler şimdi de gözlerini Filistinlilerin verimli tarım arazilerine dikti

Yahudi yerleşimciler şimdi de gözlerini Filistinlilerin verimli tarım arazilerine dikti

İsrail korumasındaki Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da 10 gün içinde 7 yasa dışı karakol inşa ettiği bildirildi.

(Fotoğraf)

Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan El Mugayyir köyünde yeni bir karakol inşa etti.

İsrail hükümetinin Yahudi yerleşim yerlerini artırma ve genişletme planı çerçevesinde yerleşimciler de harekete geçti.

Filistinli kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Kurban bayramının ikinci gününde El Mugayyir köyünün El Dalia bölgesinde büyük bir karakol kurduğunu aktardı.

El Mugayyir Köy Meclisi Başkanı Emin Ebu Aliya, Yahudi yerleşimcilerin karakol inşa ettiği alanın, Ürdün Vadisi'ne açılan tek çıkış olduğunu belirtti.

Silahlı olduğu belirtilen yerleşimcilerin inşa edilen karakol bölgesine hayvanlarını da götürdüğü bildirildi. Söz konusu El Mugayyir köyünün otlak ve verimli bir bölge olduğu biliniyor.

Middle East Eye'ın geçtiğimiz ay yayımladığı bir haberde, köylülerin El Mugayyir topraklarının yüzde 70'inin Yahudi yerleşimciler tarafından kullanılmak üzere İsrail güçlerince ele geçirildiğini söylediği ifade edilmişti.

Yerel kaynaklara göre Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da 10 gün içinde 7'nci karakollarını da kurmuş oldu. Yahudi yerleşimciler faaliyetlerini İsrail ordusunun koruması altında yürütüyor.

Mescid-i Aksa baskınlar da devam ediyor

Tüm bu gelişmelerin yanında Yahudi yerleşimcilerin baskınları da devam ediyor. Son olarak dün çok sayıda Yahudi yerleşimci İsrail askerlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Fas kapısından bölgeye giriş yapan yerleşimciler, Mescid-i Aksa'da ayin gerçekleştirdiler.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.