Yemen'deki Husiler Kızıldeniz'de iki İsrail gemisini hedef aldıklarını açıkladı

Yemen'deki Husiler Kızıldeniz'de iki İsrail gemisini hedef aldıklarını açıkladı

Yemen'deki Husiler, bir insansız hava aracı ve bir deniz füzesiyle iki İsrail gemisini hedef aldığını açıkladı.

Reuters haber ajansının Pazar günü bildirdiğine göre Husilerin sözcüsü, Unity Explorer ve Number Nine adlı iki geminin grubun deniz kuvvetlerinden gelen uyarıları reddetmeleri üzerine hedef alındığını söyledi.

İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey, bir dökme yük gemisinin Kızıldeniz'de seyrederken en az iki insansız hava aracı tarafından hedef alındığını belirtti. Bir başka konteyner gemisinin de Yemen'in kuzeyindeki Hudeyde limanının yaklaşık 101 km kuzeybatısında bir insansız hava aracı saldırısında hasar gördüğü bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ayrıca bir ABD savaş gemisi ile çok sayıda ticari geminin Kızıldeniz'de saldırıya uğradığını ve bunun İsrail-Hamas savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana bir dizi deniz saldırısında büyük bir tırmanışa işaret ettiğini söyledi.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, "USS Carney ve Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarla ilgili haberlerin farkındayız ve elimize ulaştıkça bilgi vereceğiz" denildi.

Carney, Arleigh Burke sınıfı bir destroyer. ABD Savunma Bakanlığı ateşin nereden açıldığını açıklamadı.

Husiler Gazze'yi bombalayan İsrail'i hedef alan insansız hava araçları ve balistik füzeler fırlatıyorlar.

İstihbarat konularını görüşmek üzere isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan ABD'li bir yetkili Associated Press'e yaptığı açıklamada saldırının Yemen'in Sanaa kentinde sabah 10 sularında başladığını ve yaklaşık beş saat sürdüğünü söyledi.

Husiler geçtiğimiz ay yine Yemen açıklarında Kızıldeniz'de İsrail bağlantılı bir araç nakliye gemisini ele geçirmişti. İsyancılar gemiyi halen liman kenti Hudeyde yakınlarında tutuyor.

Geçtiğimiz hafta da silahlı kişiler tarafından kısa süreliğine ele geçirilen İsrail bağlantılı bir gemiye yardım eden bir başka ABD savaş gemisi füzelerle hedef alınmıştı.

2016 yılında ABD, aralarında USS Mason'ın da bulunduğu ABD Donanma gemilerine atılan füzelere misilleme olarak, Husilerin kontrolündeki bölgede üç kıyı radar sahasını yok eden Tomahawk seyir füzelerini fırlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.