YÖK'ten 'yüz yüze eğitim' açıklaması: Üniversiteler açılacak mı?

YÖK'ten 'yüz yüze eğitim' açıklaması: Üniversiteler açılacak mı?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde yüz yüze eğitime ilişkin açıklama yaptı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde yüz yüze eğitime ilişkin açıklama yaptı.

Saraç, "Bilindiği üzere YÖK tarafından Sağlık Bakanlığına Bahar dönemindeki eğitim öğretime ilişkin görüşü sorulmuştur. Sağlık Bakanlığının görüşünün bu hafta içi netleşeceğini umuyoruz. Belirsizliğin giderilmesi için bu önemlidir. Sağlık Bakanlığından gelecek görüş istikametinde gecikmeksizin gerekli kararlar alınacaktır." şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde üniversiteler büyük ölçüde online eğitime geçmiş durumda. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında üniversitelerde yüz yüze eğitim yapılmıyordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Koca, "Bu konuyla ilgili Bilim Kurulumuz görüşüyor. Bu hafta bu konuyla ilgili bir cevap vermiş olacağız. Salgının geldiği seyir vakalarının artış içinde olduğu şeklinde. Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim." ifadelerini kullanmıştı.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.