YPG'den İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili açıklama

YPG'den İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili açıklama

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından PKK'nın Suriye yapılanması YPG tarafından bir açıklama yapıldı.

PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG güçleri tarafından yapılan açıklamada İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıyla bir ilgilerinin olmadığı öne sürüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından patlamadan kısa süre sonra yapılan kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik açıklamada saldırganın PKK/YPG mensubu olduğu işaret edilmişti.

Sol'un aktardığına göre, YPG'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Dün İstanbul’un İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldi, patlama sonucunda siviller hayatını kaybetti. Olaydan sonra AKP ve MHP hükümeti, güçlerimizin bu patlamayı gerçekleştirdiğini iddia etti ve gerçeklikten uzak hayali bir senaryo oluşturmaya başladılar. Bu asılsız iddiaları tamamen reddediyoruz, Ahlam Albeşir adlı terör saldırısını gerçekleştiren teröristle hiçbir ilişkimiz yok. Tüm dünya, güçlerimizin yönteminin, insan haklarını korumak ve terörle mücadele olduğunu biliyor. Sivilleri hedef alan her türlü saldırıyı kınıyoruz

Rudaw'da yer alan habere göre YPG kaynakları, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının faili olarak açıklanan Ahlam Albeşir’in bölgelerinde kimlik kaydı bulunmadığını öne sürdü.

YPG'den önce PKK da saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını iddia etmişti.

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.