Yunanistan eşcinsel evliliği yasallaştırıyor

Yunanistan eşcinsel evliliği yasallaştırıyor

Yunanistan eşcinsel evliliği ve eşcinsellerin evlat edinmesini yasal hale getirmeye hazırlanıyor.

Yunanistan Başbakanı 10 Ocak Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın eşcinsel evliliği ve eşcinsellerin evlat edinmelerini yasallaştıracağını açıkladı.

Kiryakos Miçotakis devlet televizyonu ERT'ye verdiği demeçte "Evlilikte eşitliği yasalaştıracağız. Kabineye bir öneri sunmadan önce tartışmanın toplumda olgunlaşmasını istiyorum." ifadelerini kullandı. Yunan Başbakan net bir zaman vermemekle birlikte sürecin geciktirilmeyeceğini vurguladı.

Yunan medyasına göre kanun Haziran ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce sunulacak. Haberlere göre tasarının Miçotakis'in muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi'nde çatlağa yol açması ve partinin 158 milletvekilinden 100'den azının tasarıyı desteklemesi bekleniyor.

Girişimin önündeki en büyük engellerden biri, toplum ve siyaset üzerinde önemli bir etkiye sahip olan Yunanistan Ortodoks Kilisesi'nin uzun süredir devam eden muhalefeti. Aralık ayında Kilise tarafından yayınlanan bir açıklamada eşcinsel evlilikler ve eşcinsellerin evlat edinmesi kınanmıştı. Açıklamada "Çocuklar evcil hayvan ya da aksesuar değildir. Hiçbir sosyal modernleşme ve hiçbir siyasi doğruculuk, çocukların bir anne ve babaya olan doğal ihtiyacını kandıramaz." ifadelerine yer verilmişti.

Miçotakis'e göre eşcinsel evlilikler yasal bir birliktelik olacak ve kiliselerde yapılmayacak.

Yunan kamuoyu araştırmacısı Alco tarafından bu hafta yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre Yunanlıların yüzde 49'u eşcinsel evliliğin yasallaşmasına karşı çıkarken yüzde 35'i bunu destekliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum