Yurt dışı yasağına rağmen Kolombiya'ya geçen Guaido: Ordu yardım etti

Yurt dışı yasağına rağmen Kolombiya'ya geçen Guaido: Ordu yardım etti

Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido, yurt dışı yasağına rağmen, ülkesinden ayrılma konusunda ordudan yardım aldığını belirtti.

Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido, hükümetin koyduğu yurt dışı yasağına rağmen, Kolombiya’daki konsere katılmak üzere ülkesinden ayrılma konusunda ordudan yardım aldığını belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ülkeye yardımların girmesine izin vermemesinin ardından insani yardımların Venezuela’ya girmesini koordine etmek için destekçileri ile birlikte sınırı geçen Guaido, önemli açıklamalarda bulundu. Kendisini geçici devlet başkanı ilan eden ve çok sayıda ülke tarafından tanınan Guaido, “Bugün buradayız çünkü silahlı kuvvetler bu sürece destek verdi” ifadelerini kullandı.

BM’den uyarı

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, polisin Brezilya sınır geçişinin kapanmasını engellemeye çalışan 2 kişinin öldürülmesinden sonra göstericilere karşı ölümcül güç kullanılmaması uyarısında bulundu.

Guterres açıklamasında “BM insanlık, tarafsızlık, dürüstlük ve bağımsızlık ilkelerine uygun hareket etmeye ve yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım sağlamak için Venezuelalı kurumlarla çalışmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

2 kişi askerler tarafından öldürüldü

Venezuela-Brezilya sınırından birkaç kilometre ötede Bolivar eyaletine bağlı Gran Sabana kentinde muhalif Francisco de Yuruan yerlileri ile ordu kuvvetlerinin karşı karşıya gelmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren ikinci kişinin Rolando Garca olduğu açıklandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.