ABD ve Güney Kore'den ortak Kuzey Kore kararı

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ile barış görüşmelerini güçlendirerek diyaloğun sürdürülmesi kararı aldı.

Bloomberg News'te yer alan habere göre, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in sözcüsü Ko Min-jung, ABD Başkanı Donald ile Moon arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini ifade etti.

Sözcü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Moon ile Trump'ın 30 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktardı.

Ko Min-jung, Kore Yarımadası'ndaki son durumun ele alındığı görüşmede, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılmasında hızlı sonuçlar almak için barış görüşmelerinin güçlendirilmesi kararına varıldığını söyledi.

Kuzey Kore, liderleri Kim Jong-un için "roket adam" ifadesini kullanmaya devam etmesi halinde ABD Başkanı Trump'a çok sert bir dille karşılık verileceği açıklamasında bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Kuzey Kore ile Güney Kore sınır hattında gerginlik
ABD casus uçağından Kore Yarımadası'nda keşif uçuşu
Güney Kore'de ABD karşıtı eylem: "Burası koloni değil"

Haberler Haberleri