Güney Kore'de ABD karşıtı eylem: "Burası koloni değil"

Güney Kore'de ABD karşıtı eylem: "Burası koloni değil"

Güney Kore'nin başkenti Seul’de göstericiler ABD Başkanı Donald Trump'ı protesto etti.

Güney Kore'nin başkenti Seul’de göstericiler, ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan askerlerinin Güney Kore’de kalmaları için daha önce yapılan anlaşmadan çok daha fazla ücret talep etmesini protesto etti.

Göstericiler, Trump’a yönelik öfkelerini, bu ülkedeki ABD Büyükelçisi Harry Harris’in portrelerini imha ederek gösterdi. Göstericiler ayrıca, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un temsili kuklasının kafasını keserek tepkilerini dile getirdi.

ABD Büyükelçilik binası önündeki gösteriye katılanlar, “Harris defol”, “Burası ABD kolonisi değil”, “Para çekme makinası değiliz” diyerek slogan attı. Sol eğilimli göstericilerin katıldığı gösteride polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

Güney Kore, topraklarındaki 28 bin 500 Amerikan askeri için bu ülkeye her yıl 900 milyon dolar ödüyor. ABD Başkanı Donald Trump ise bu rakamı 4 milyar dolara çıkarmak istiyor.

ABD ve Güney Kore yönetimlerinin gelecek hafta başkent Seul’de bu konuyu masaya yatırmaları bekleniyor.

Japonya ve Almanya’da sonra Güney Kore, ABD’nin yurt dışında en fazla asker bulundurduğu üçüncü ülke olma özelliğini taşıyor.

Geçen ay Trump’ın, Japonya’dan da topraklarında bulundurduğu askerler için katkı payını 4 misli artırarak 8 milyar dolara çıkartmasını istediği bildirilmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.