ABD ve Güney Kore'den ortak Kuzey Kore kararı

ABD ve Güney Kore'den ortak Kuzey Kore kararı

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ile barış görüşmelerini güçlendirerek diyaloğun sürdürülmesi kararı aldı.

Bloomberg News'te yer alan habere göre, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in sözcüsü Ko Min-jung, ABD Başkanı Donald ile Moon arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini ifade etti.

Sözcü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Moon ile Trump'ın 30 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktardı.

Ko Min-jung, Kore Yarımadası'ndaki son durumun ele alındığı görüşmede, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılmasında hızlı sonuçlar almak için barış görüşmelerinin güçlendirilmesi kararına varıldığını söyledi.

Kuzey Kore, liderleri Kim Jong-un için "roket adam" ifadesini kullanmaya devam etmesi halinde ABD Başkanı Trump'a çok sert bir dille karşılık verileceği açıklamasında bulunmuştu.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.