ABD'den Hindistan'a S-400 uyarısı

ABD’li bir yetkili, Hindistan’ın S-400 hava savunma sistemlerinin alımı konusunda ‘doğru tercih’ yapmasıyla ilgili uyarılarda bulundu.

ABD’li bir yetkili, Hindistan’ın S-400 hava savunma sistemlerinin alımı konusunda ‘doğru tercih’ yapmasıyla ilgili uyarılarda bulundu.    

Times of India’da yer habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, “S-400 anlaşması, CAATSA (ABD Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası) yaptırımları nedeniyle önemli. İleri teknoloji işbirliği konusunda neyi imkânsız kıldığını göstermesi açısından da önemli” ifadelerini kullandı.

ABD’nin kendi sistemlerinin yabancı sistemlerle karışmasına kesinlikle karşı olduğunu söyleyen yetkili, ‘S-400 alımının tehdit yaratacağını’ dile getirerek, “Bu nedenle Hindistan askeri ilişkilerinin nereye gideceğini, en yüksek teknolojiyi ve çalışma ortamını kiminle paylaşacağını seçmek zorunda” dedi.

Hindistan, geçen yılın ekim ayında Rusya’yla hava savunma sistemi S-400’leri almak için anlaşma imzalamıştı.

ABD Kongresinin 2017’de çıkardığı CAATSA, Rus savunma ve istihbaratıyla ilişkili kurum ve kuruluşlarla iş yapan üçüncü ülke ve şirketlere yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

ABD ve Hindistan'dan Hint Okyanusu'nda ortak tatbikat
"Hindistan S-400 için Rusya’ya ön ödeme yaptı"
Hindistan'dan ABD ürünlerine ek gümrük vergisi

Haberler Haberleri