Afganistan'da IŞİD-Taliban çatışması sürüyor

Afganistan'ın kuzeydoğusunda IŞİD ile Taliban arasındaki çatışmaların şiddetlendiği bildirildi.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Kunar ilinde IŞİD ile Taliban arasındaki çatışmaların şiddetlendiği bildirildi.

Mepa News'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Kunar iline bağlı Şulet bölgesi çevresinde bir süredir Taliban ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Geçtiğimiz gün IŞİD'in Taliban mevzilerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda birçok noktayı ele geçirdiği öne sürüldü.

Yerel kaynaklar, iki taraf arasındaki çatışmaların uzun bir süredir devam ettiğini belirtiyor.

Öte yandan IŞİD'e bağlı Amak Ajansı tarafından geçtiğimiz gün yapılan bir açıklamada, Kunar iline bağlı Şulet bölgesinin Taliban'dan ele geçirildiği öne sürüldü.

Örgütün açıklamasında, "Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalar sonrasında Şulet bölgesi Taliban'dan ele geçirildi" ifadeleri yer aldı.

IŞİD kaynakları bölgede Taliban'a karşı düzenlediği saldırılara dair görüntüleri de propaganda kaynakları üzerinden servis etti.

Yayınlanan görüntülerde IŞİD mensuplarının Taliban mevzilerini ağır silahlarla hedef aldığı görülüyor.

IŞİD'in açıklamasında bölgenin kontrol altına alınmasıyla Taliban'a bağlı güçlerden çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği ifade edildi.

Taliban, Afganistan'ın kuzeydoğusunda, Pakistan sınır bölgesinde yer alan Kunar ilinde oldukça etkin durumda. 

500 bine yakın bir nüfusa sahip olduğu tahmin edilen Kunar ilinin Kabil hükümeti valisi tarafından geçtiğimiz sene yapılan bir açıklamada, bölgede birçok silahlı grubun faaliyet gösterdiği ifade edilmişti.

Vali Vahidullah Kalizai, geçtiğimiz dönemde Kabil hükümetine Kunar'a yönelik bir operasyon düzenlemesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Vali, müdahalede bulunulmaması durumunda Kunar ilindeki durumun endişe verici boyutlara ulaşacağını ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Afganistan'da IŞİD iki Taliban üyesini infaz etti
Afganistan'da seçim merkezine bombalı saldırı
IŞİD'den Afganistan'da bombalı araç saldırısı

Haberler Haberleri