Afganistan'da IŞİD iki Taliban üyesini infaz etti

Afganistan'da IŞİD iki Taliban üyesini infaz etti

IŞİD'e bağlı unsurlar Afganistan'ın kuzeyinde iki Taliban üyesini infaz ettiler.

Örgüte bağlı "Amak Ajansı" üzerinden yayınlanan görüntülerde Afganistan'ın kuzeyindeki Cevzcan ilinde iki Taliban üyesinin boğazının kesilere infaz edildiği görülüyor.

IŞİD'e bağlı ajansın açıklamasında infaz edilen kişilerden birisinin Taliban'ın bölgedeki bir yöneticisi, diğer kişinin ise koruması olduğu öne sürülüyor.

Örgütün yayınladığı görüntülerde yer alan ifadelere göre, kaçırılan iki Taliban üyesi Cevzcan iline bağlı Kuştepe bölgesinde infaz edilmiş.

IŞİD'in 'Horasan Vilayeti'

Afganistan'da "Horasan Vilayeti" ismiyle varlık gösteren örgüt özellikle ülkenin doğusundaki Nangarhar ilinde merkezleşmiş durumda. Ülkenin kuzeybatı hattında kalan Cevzcan ve Feryab gibi illerde de varlık gösteren örgüt üyelerinin zaman zaman Taliban güçlerine karşı saldırıları oluyor.

Taliban ise örgütün bu saldırılarına doğrudan karşılık vererek IŞİD'in Afganistan'da yapılandığı bölgelere kısmi bir kuşatma uyguluyor. Ancak Taliban 2014 yılından bu yana örgütün Afganistan'daki varlığını bitirebilmiş değil.

Öte yandan geçmiş dönemde Taliban tarafından yapılan bir açıklamada, Nangarhar ilinde IŞİD'e karşı düzenlenen bir saldırıda Kabil hükümetine bağlı güçlerle ABD'ye ait hava araçlarının, IŞİD mevzilerine saldıran Taliban güçlerini hedef aldığı öne sürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.