Afganistan'da kadınlara özel alışveriş merkezi açıldı

Afganistan'ın Belh vilayetinin Mezar-ı Şerif şehrinde Hazreti Muhammed'in eşinin adı olan "Hatice-i Kübra" isimli dükkan kiraları 5 dolar olan kadınlara özel bir alışveriş merkezi açıldı.

Afganistan'ın kuzeybatısındaki Belh vilayetinin merkezi Mezar-ı Şerif şehrinde kadınlara özel bir alışveriş merkezi açıldığı bildirildi.

Mezar-ı Şerif şehrinde açılan alışveriş merkezine İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in eşinin adı "Hatice-i Kübra" isminin verildiği kaydedildi.

Söz konusu alışveriş merkezinde esnaflık yapan bir kadın, geçmişte aylık 400 ila 500 dolar olan dükkan kiralarının ilk olarak 14 dolara düşürüldüğünü söyledi.

Kiralar 5 dolara düşürüldü

Dükkan sahibi Meryem Celali adlı kadın, daha sonra Mezar-ı Şerif Belediye Başkanının talimatıyla kiraların 5 dolara kadar düşürüldüğünü sözlerine ekledi.

Meryem Celali ayrıca "böylesi bir iyiliği insanın kendi annesi ve babasının bile yapmayacağını" vurguladı.

"Hatice-i Kübra" isimli alışveriş merkezinde yalnızca kadınların alışveriş yapabilmesine ve dükkan açabilmesine izin veriliyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Beyaz Saray, Afganistan savaşı raporunu yayımladı: "Çekilme süreci hatalıydı"
Afganistan'daki 280 kilometrelik su kanalı projesinde ilk etap tamamlanıyor
Afganistan'ın başkenti Kabil'de canlı bomba saldırısı

Haberler Haberleri