Arap koalisyonu destekli güçler Husilerin kalesi Sada'da ilerliyor

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri destekli Mansur Hadi hükümeti güçleri Husilerin kalesi olarak kabul edilen Sada kentinde bir bölgeyi ele geçirdi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Mansu Hadi hükümeti güçleri tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada, Husilerin en güçlü kalelerinden birisi olarak bilinen Sada’nın güneybatısındaki El Dahir bölgesinin ele geçirildiğini duyurdu.

Açıklamada ayrıca, Husilerin ağır kayıplar verdiğini ve ordunun Hidan’a doğru ilerlemeye devam ettiği söylenildi.

Ordu basın merkezi, Arap Koalisyonu'nun desteğiyle Maran üçgeni ile El Melahit bölgelerinin de ele geçirildiğini ilan etti.

El Dahir bölgesinde mutlak kontrol sağlamak amacıyla başlatılan geniş çaplı askeri operasyonda yönetim binalarının olduğu bir bölge de ele geçirildi.

Askeri bir kaynak, saldırıyla ilgili olarak, “El Melahit bölgesinin doğu tarafında ordunun ilerlemesi neticesinde silahlı kuvvetlerimiz önemli bir fabrikayı özgürleştirmeye muvaffak oldu. Kuzeyde ise stratejik öneme sahip bir dizi nokta ve aralarında darbeci Husi militanlarının en önemli takviye birliklerini temsil eden komuta merkezleri kontrol altına alındı.” ifadelerini kullandı.

Askeri kaynak ayrıca, Marran’a kadar olan hatta çatışmaların devam ettiğini, ordunun bu noktadan Hidan’a girerek bölgeyi Husilerden ele geçirmeyi hedeflediği bilgisini de verdi.

El Melahit üçgeni, önce Hacca, daha sonra Maran ve daha sonra Suudi Arabistan’a kadar uzanan güzergahın geçtiği ve Yemen ile Suudi Arabistan arasındaki bağlantısı noktasını oluşturan önemli bir bölge.

Koalisyon güçleri tarafından desteklenen Mansur Hadi hükümeti güçleri aynı zamanda Sada bölgesinin Bakim taraflarında da ilerlemeye devam etti.

Kaynak: Al Arabia, Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Yemen'de 5 Birleşik Arap Emirlikleri askeri öldü
ABD: Yemen'de barış için müzakereler Aralık'ta başlayacak

Haberler Haberleri