ABD: Yemen'de barış için müzakereler Aralık'ta başlayacak

ABD: Yemen'de barış için müzakereler Aralık'ta başlayacak

ABD Savunma Bakanı Mattis, Yemen'de savaşın sona ermesi ve barış sağlanması için yapılacak müzakerelerin Aralık ayı içerisinde İsveç'te başlayacağını söyledi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Yemen'de savaşın sona ermesi ve barış sağlanması için Suudi Arabistan ile işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.

Basın mensuplarına yönelik açıklamalarda bulunan Mattis, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Hudeyde'ye yönelik saldırılarına en az 72 saattir ara verdiğini belirtti.

Bakan ayrıca, bölgede barışın sağlanabilmesi için de müzakerelerin aralık ayında İsveç’te başlayacağını dile getirdi. Mattis, "Görünüşe göre aralık ayının çok çok başlarında, İsveç'te hem Husileri hem de BM tarafından tanınan hükümeti göreceğiz." dedi.

"Başkanlar kusursuz ortaklarla çalışamıyor"

Kaşıkçı cinayeti hakkındaki bir soruya cevap olarak Savunma Bakanı Mattis, “ABD Başkanları genellikle ‘kusursuz ortaklar’ ile çalışma özgürlüğüne sahip olmuyor.” dedi.

Mattis, CIA ve Suudi hükümetinin Kaşıkçı cinayetindeki asıl sorumluları henüz tespit edemediklerini düşündüğünü açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.