Yemen için barış görüşmeleri bugün başlıyor

Yemen için barış görüşmeleri bugün başlıyor

Yemen'de çatışan taraflar barış görüşmeleri için bugün Stockholm'de masaya oturacak.

Her 10 dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiği Yemen'de, çatışan taraflar barış görüşmeleri için bugün Stockholm'de masaya oturacak.

Yemen'de hükümet yetkilileri ile İran'ın desteklediği Husiler arasında Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğunda yürütülecek olan barış görüşmelerinin Perşembe günü İsveç'te yapılacağı açıklandı. BM'nin Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in ofisi tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada taraflar arasında siyasi sürecin 6 Aralık'ta tekrar başlayacağı belirtildi. 

Yemen Dışişleri Bakanı Halid el Yemani'nin de aralarında yer aldığı 12 kişilik heyet bugün Stockholm'e ulaştı. Husi heyeti de Griffiths ile birlikte bir gün önce İsveç'e gitmişti.

Görüşmeler, 2016 yılında yapılan ve 106 gün süren müzakerelerin sonuçsuz kalmasının ardından tarafları bir araya getirecek ilk toplantı olma özelliğini taşıyor. Görüşmelerde güven artırıcı çabalara odaklanılması bekleniyor. Ayrıca, başkent Sana'daki havalimanının tekrar açılması, Husilerin Taiz'deki ablukasına son verilmesi ve mahkum takası gibi konuların ele alınması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.