Başbakanlığa silahla yürüyen askerlere hapis cezası

Etiyopya’da askeri mahkeme toplam 66 askerin başbakanlık konutuna silahla yürüdüğü için 5 ila 14 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Geçtiğimiz 10 Ekim’de yaklaşık 200 üniformalı asker, silahlarıyla Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile görüşmek için Başbakanlık Sarayı’na girmişti. Yetkililer, askerlerin maaşlarına zam istemek için gözdağı verdiklerini açıklamıştı.

Euronews'in haberine göre, daha sonra televizyonda açıklama yapan Abiy, grubun liderlerinin ülkedeki reformları durdurmak için “hain bir saldırı girişiminde” bulunduğunu açıklamıştı. Bazı askerlerin de başbakanı öldürmeyi hedeflediği iddia edilmişti.

Kararın açıklanmasından sonra Albay Meshesha Areda, askerlere verilen hapis cezasına ilişkin, "Bu kararın bütün askerler için bir ders olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Öte yandan ülkenin güneyinde farklı etnik gruplar arasında çıkan çatışmalarda 21 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi ise yaralandı.

Ülkede geçen yıldan bu yana şiddetlenen etnik çatışmalar, sadece 2018’de 1 milyondan fazla insanın evini terk etmesine neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Etiyopya'da etnik çatışma: 82 ölü ve yaralı
Etiyopya başbakanı 'kazan kaldıran' askerlerle anlaştı

Haberler Haberleri