Etiyopya'da etnik çatışma: 82 ölü ve yaralı

Etiyopya'da etnik çatışma: 82 ölü ve yaralı

Etiyopya'da etnik gruplar arasında çıkan çatışmada en az 21 kişi can verirken 61 kişi ise yaralandı.

Etiyopya’nın güneyinde farklı etnik gruplar arasında çıkan çatışma nedeniyle en az 21 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi ise yaralandı. Şiddet olayları nedeniyle yüzlerce Etiyopyalı Kenya sınırına göç etti.

Etiyopya modern tarihinde ilk kez Oromo etnik grubundan gelen Abiy Ahmed'in başbakan olması ülkede gerilime neden oldu. Ahmed’in seçilmesinin ardından ülkenin güneyinde diğer etnik gruplar ve Oromolar arasında şiddet olayları tırmandı.

Etiyopya devlet televizyonuna göre, Kenya sınırındaki Moyale’de Somaliler ve Oromolar arasında çatışmalar hafta sonuna doğru artmaya başladı. Yetkililer, yerinden edilen bazı kişilerin Kenya’ya sığındığını söyledi.

Moyale yetkililerinden Patrick Mumali, yüzlerce Etiyopyalının sınırı geçerek Kenya’ya gittiğini doğruladı. 2018 yılının başlarında, zorla yerinden edilmiş en az 5 bin Etiyopyalı Kenya’ya sığındı.

'Çatışmalar Kenya'ya yayılabilir'

Birleşmiş Milletler (BM) raporu, ağır silahlar kullanılarak çatışmaların yaşandığını ve söz konusu şiddet olaylarının Kenya’ya yayılma olasılığının olduğunu vurguluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.