BM: Rusya Suriye'de hastaneleri kasıtlı olarak vuruyor

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Suriye'nin kuzeyinde güvenli koridorlar oluşturulması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Suriye'nin kuzeybatısındaki insani durumun dehşet verici olduğunu belirterek, insani koridorlar oluşturulması çağrısında bulundu.

AFP’ye göre Bachelet yaptığı yazılı açıklamada, “Şu an hiçbir barınak güvende değil ve rejim güçlerinin saldırıları devam ettikçe siviller daha küçük ceplere doğru sıkışacak. Çok daha fazla insanın öldürülmesinden korkuyorum” ifadelerini kullandı.

Bachelet, Esed rejimi ve müttefiklerinin sivillerin güvenli geçişine izin vermesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Hastaneler kazara vurulmuyor"

Suriye'nin kuzeybatısındaki iki hastanenin bombalanmasının, savaş suçları anlamına gelen eylemlerden biri olduğuna dikkat çeken Bachelet, hastane ve okulları hedef alan saldırıların sıkça yaşanmasının bu durumun ‘kazara’ olmadığını gösterdiğini belirtti.

10 tıbbi merkez ve 19 okul da saldırıların hedefi oldu veya saldırılardan dolayı zarar gördü.

Bachelet’in söz konusu açıklamasında, Ocak ayı başından bu yana İdlib ve Halep'te 298 sivilin öldüğü ifade edilirken, rejim güçleri ve müttefiklerinin bu ölümlerin yüzde 93'ünden sorumlu olduğu bilgisi verildi.

Öte yandan, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye'nin kuzeybatısındaki çocukların şiddet, soğuk algınlığı ve gıda yetersizliği arasında sıkışıp kaldıklarını bildirdi.

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, Suriye'nin kuzeybatısındaki şiddetin, 1 Aralık 2019'dan bu yana 500 binden fazla çocuğun yerinden edilmesine yol açtığını söyledi.

Fore, “Suriye’nin kuzeybatısındaki durum ülkedeki korkunç standartlarda bile savunulamaz. Çocuklar ve aileleri aynı anda şiddet, soğuk algınlığı, yiyecek eksikliği ve ağır yaşam koşulları arasında sıkıştı. Çocuklar ve ailelerin güvenlik ile refahına yönelik bu ihmal kabul edilebilir davranış sınırlarının ötesindedir ve devam etmemelidir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

"Suriye'de sağlık merkezlerine yönelik saldırılar 'felaket' boyutunda"
Rusya İdlib’deki hastaneleri korumaya yönelik BM programından çekildi
UNICEF: Suriye'de her 10 saatte bir çocuk öldürülüyor

Haberler Haberleri