UNICEF: Suriye'de her 10 saatte bir çocuk öldürülüyor

UNICEF: Suriye'de her 10 saatte bir çocuk öldürülüyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, Suriye'de her on saatte bir çocuğun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Suriye'de iç savaş onuncu yılına girerken Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), bütün dünyaya seslenerek, Suriyeli çocukları yalnız bırakmamalarını talep etti. Her on saatte bir Suriyeli çocuğun savaşın sonucu olarak yaşamını yitirdiğini kaydeden UNICEF, tüm dünyadaki hükümetleri ve kamuoyunu Suriyeli çocukları unutmamaya davet etti.

UNICEF'in rakamlarına göre, 2 milyon 800 bin Suriyeli çocuk okula gitmiyor, büyük bir kısmı ise hayatında hiç ders görmedi. UNICEF'in Almanya Başkanı Christian Schneider, "İnsanı yardım savaşları sonlandıramıyor, ancak toplumun en zayıf halkası olan çocukların acısını biraz olsun azaltıyor" diye konuştu ve yardımın aslında insanlığın bir şartı olduğunu hatırlattı.

Savaş onuncu yılında

Suriye'de 15 Mart 2011 yılında başlayan hükümet karşıtı barışçıl gösteriler birkaç ay zarfında ülkede bir iç savaşa dönüştü. İran ve Rusya, Esed rejimini askeri açıdan destekleyerek Beşar Esed'in iktidarda kalmasını sağladı.

Esed rejimi, geçen yıl ülkedeki muhaliflerin son kalesi sayılan İdlib'e yönelik harekat başlattı. Rusya'nın verdiği hava desteğiyle Esed rejimi pek çok bölgeyi geri alırken, çatışmalar İdlib ve çevresinde devam ediyor. Son aylarda şiddetlenen çatışmalar üzerine yaklaşık bir milyon Suriyelinin Türkiye sınırına doğru hareket ettiği bildiriliyor. Suriye'de UNICEF'e göre yerinden yurdundan edilenlerin yüzde 60'ını cepheler arasında kalmış, "şiddete, evsizliğe ve yokluğa mahkum edilmiş" çocuklar oluşturuyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.