CHP: OHAL'i 3 yıllığına uzatıyorlar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Başkanlığı’na AK Parti tarafından sunulan kanun teklifine ilişkin yaptığı değerlendirmede bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Başkanlığı’na AK Parti tarafından sunulan kanun teklifine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu gelen teklif, içindeki düzenlemelerle OHAL’i üç aylığına değil, üç yıllığına uzatıyor” dedi.

AK Parti, 19 Temmuz’da sona erecek Olağanüstü hal (OHAL) uygulamasından sonrası için hazırlanan torba yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. OHAL Yasası’nda bulunan bazı önlemler 3 yıl uygulanmaya devam edecek. 

CHP'li Özel de AK Parti'nin bu teklifiyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Metin, tam olarak şudur. Biz OHAL’in ismine değil cismini karşıyız demiştik. Bu OHAL’in ismini kaldırıyor. OHAL, kalktı diyecekler. Seçim meydanlarında verdikleri sözü şeklen tutmuş olacaklar. OHAL’in ismi kalkacak, cismi burada duracak."

"Şimdi teklifle, bazı düzenlemeleri 3 yıllığına getirdiklerini söylüyorlar ancak 3 yılın sonunda bu uygulamaların ne kadar uzayabileceğini vatandaş kendi hesap etsin. "

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

OHAL sona erdi
Adalet Bakanı'ndan 'OHAL' açıklaması
OHAL 18 Temmuz'da kaldırılacak, ihtiyaç halinde yeniden getirilir

Haberler Haberleri