OHAL 18 Temmuz'da kaldırılacak, ihtiyaç halinde yeniden getirilir

OHAL 18 Temmuz'da kaldırılacak, ihtiyaç halinde yeniden getirilir

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, yeni sistemin ilk kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantıya ilişkin açıklamayı, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın yaptı.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- Önümüzdeki günlerde yapılan çalışmalar çerçevesinde, bakanlıklara üst düzey atamalar yapılacak. Bununla ilgili Bakan arkadaşlarımız, isim çalışmalarını yapıp Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edecekler.

- NATO sonuç bildirgesi, bizim açımızdan memnuniyet verici bir paragraf olmuştur.

- Terör örgütünün lideri (F.Gülen kastediliyor) ve etrafındaki diğer militanlar Amerika'da yaşıyor. Biz bu konuyu müteaddit kereler çeşitli platformlarda hep dile getirdik ve bunun meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Arzu ettiğimiz hızda gittiğini söyleyemem, daha hızlı adım atılması gerektiğine inanıyoruz.

- Yunanistan Başbakanı Çipras iyi niyetli ama Yunan hukuk sistemi içinde 8 darbeci askerin adım adım salıverilmeye doğru gittiğini müşahede ediyoruz. Bu bizim için endişe verici.

- Şu an itibarıyla 18 Temmuz'da OHAL'in sona erdirilmesi, mevcut yasalar ve kanunlar çerçevesinde terörle mücadelenin devamı öngörülüyor.

- Çok olağanüstü bir tehditle karşılaşmamız durumunda OHAL mekanizması tekrar hayata geçirilebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.