Erdoğan: Suriye'de TSK noktalarına saldırılar devam ederse gereğini yaparız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nin Münbiç ile alakalı olarak sözünde durmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nin Münbiç ile alakalı olarak sözünde durmadığını söyledi. Erdoğan, İstabul büyükşehir belediye başkan adaylarının yapacağı tartışmayı da 'son haftaya da ciddi bir ışık verecektir' şeklinde yorumladı.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Erdoğan, İdlib'e ilişkin, "Rejim, eğer burada gözlem kulelerine saldırılar vesaire, bunları devam ettirecek olursa sessiz kalmamız mümkün olmaz." ifadelerini kullandı.

'Rejimim saldırılarına sessiz kalmamız mümkün değil, gereğini yaparız'

"Tabi İdlib'e bizim hakikaten yaklaşımımız olmamış olsaydı, şu andaki durum çok daha farklı gelişir ve 3 milyona yakın insanın yaşamış olduğu İdlib'den çok ciddi bir göç dalgası ülkemize doğru gelebilirdi. Fakat bizim ağırlıklı olarak Rusya ile yapmış olduğumuz müzakereler, değerlendirmeler; gerek Soçi müzakeresi süreci, gerek Astana ile ilgili süreçler ve ikili yaptığımız sayın Putin ile görüşmelerimiz buradaki sıkıntıları minimize etti.

İşte son olarak biliyorsunuz bir de karara varıldı. Ve bu kararla birlikte adeta bir; silahların sustuğu bir an oldu ama ardından yine bazı arzu edilmeyen gelişmeler oldu. Tabi sürecin üzerinde bütün ekiplerimiz duruyor.

Yaralılarımız oldu, şehidimiz de oldu. Bunu karşı tarafa çok ağır ödettik. Ancak rejim yani burada eğer burada bizim gözlem kulelerine bazı saldırılar vesaireler bunları devam ettirecek olursa, bu yanlışa hala inatla devam edecek olursa bizim burada sessiz kalmamız mümkün olmaz. Gereğini de yaparız.

Çünkü biz burada barışın egemen olmasını istiyoruz. Biz burada ölümlerin durmasını istiyoruz. Ama varil bombalarıyla, fosfor bombalarıyla bu bölgeye saldırılarında devam etmesi hiçbir zaman affedilemez. Ve buna da sessiz kalamayız.

Bizim Suriye'de yaşayan kardeşlerimiz ne diyor? Türkiye gelsin diyor.

'Münbiç konusunda ABD sözünde durmadı'

"Münbiç ile alakalı ABD sözünde durmadı. Orada beklenenler olmadı. Ama beklenenlerin olmaması, bizim oradan elimizi çekmemiz anlamına gelmez. Biz Münbiç ile ilgili bütün planlarımızı aynı şekilde koruyoruz. Bunu yine aynen devam ettireceğiz. Verilen sözler yerine gelmedi, gelmiyor. Biz oraları kesinlikle bırakamayız. Buralar üzerindeki çalışmalarımızı aynı titizlikte devam ettiriyoruz, ettireceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Rusya ile Esed rejimi Suriye'de 3 günde 3 binin üzerinde saldırı düzenledi
IŞİD hücrelerinden Münbiç'te YPG'ye saldırı: 7 ölü
Erdoğan'dan 'Münbiç' açıklaması: Sabrımız sınırsız değil

Haberler Haberleri