Eşref Gani'den Taliban'a müzakere çağrısı

Afganistan Devlet Başkanı Gani, televizyonda yayınlanan konuşmasında, “Afganların barış talebini kabul ederek, hükümet ile ciddi görüşmelere başlamaları için Taliban’a çağrıda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Afganistan Devlet Başkanı Gani, Taliban’a hükümet ile doğrudan görüşmelere başlama çağrısında bulundu. Kabil’in yer almadığı, Taliban ile ABD arasındaki görüşmelerde ise ilerleme kaydedildiği açıklandı.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban’a hükümet ile doğrudan barış görüşmeleri çağrısında bulundu. Gani, Pazartesi günü televizyondan yayınlanan konuşmasında, “Afganların barış talebini kabul ederek, hükümet ile ciddi görüşmelere başlamaları için Taliban’a çağrıda bulunuyorum” dedi.

Afganistan Devlet Başkanı Gani, konuşmasında Taliban’ın iki seçeneği bulunduğunu belirterek, ya Afganlarla yan yana duracaklarını ya da yabancı güçler ve hedeflere alet olacaklarını dile getirdi. Afgan halkının barış istediğine işaret eden Gani, “Taliban ile savaş olmasa, milyonlarca Afgan’ın rahat bir hayat süreceğini” ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Afganistan'da Eşref Gani'nin seçim bürosuna saldırı: 3 ölü 7 yaralı
Afganistan’da bombalı saldırı: En az 20 ölü 50 yaralı
Taliban Rusya'nın başkenti Moskova'da konferansa katılacak

Haberler Haberleri