Afganistan’da bombalı saldırı: En az 20 ölü 50 yaralı

Afganistan’da bombalı saldırı: En az 20 ölü 50 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'in kent merkezinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen patlama patlamada en az 20 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı. Saldırı Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin başkan yardımcılığı seçimlerindeki adayı Emrullah Salih’in ofisine yönelik gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı, Özel Ghalib Üniversitesi yakınında gerçekleşen patlamanın ardından bir grup silahlı saldırganın başkan yardımcısı adayı Salih'in seçim ofisinin de bulunduğu üniversite binasına girdiğini aktardı. Şarapnel parçaları ile yaralanan Salih'in binadan tahliye edildiği açıklandı.

Afganistan Başkanı Gani, sosyal medya üzerinden olayla ilgili "Abdullah Salih devlet düşmanlarının karmaşık saldırısından sağ çıktı." dedi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Nusret Rahimi de "Patlama kentin çok işlek bir yerini hedef aldı. Kurtarma birimlerimiz süratle olay mahalline intikal etti" dedi.

Gani'nin adayı Salih, Taliban ve ülkedeki diğer aşırı İslamcı gruplara muhalefeti ile biliniyor.

Kaynak: DW Türkçe, Euronews, Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.