"Geleceğin ideolojisi Putinizm olacak"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üst düzey danışmalarından Surkov, geleceğin ideolojisinin "Putinizm" olacağını ve herkesin buna alışması gerektiğini öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üst düzey danışmalarından Vladislav Surkov, geleceğin ideolojisinin "Putinizm" olacağını, şimdiden bazı testleri geçtiğini ve herkesin buna alışması gerektiğini öne sürdü.

Surkov, Nezavisimaya gazetesindeki makalesinde Putin'in siyasi sistemini "muhteşem bir yüzyılın" beklediğini savunarak "Dünya henüz Putinizmi konuşmuyor ama zaman içinde karşıtları bile Putinizmi taklit edecek" dedi.

Putin yönetiminin perde arkası ideologlarından biri olarak tanımlanan Surkov, yazısında Kremlin'in kriz yaşadığı iddialarını reddederek "Putinizm'in uzun ömürlü bir sistem olarak tasarlandığını, şimdiden bazı dayanıklılık testlerini geçen sistemin özgün ve organik olduğu için onlarca yıl boyunca yaşayacağını" öne sürdü.

"Gözetimli demokrasi"

Kremlin'in 2000'li yıllardaki iç stratejisinden sorumlu olan Surkov, Rusya'daki post modern otoriter yönetim modelinin mimarı ve "rejimin entelektüel kalbi" olarak kabul ediliyor. Surkov, Rusya'daki mevcut sistemi "gözetimli demokrasi" olarak tanımlıyor.

Vladislav Surkov Putin'i "dinleyen, anlayan ve gören bir lider" olarak tarif ettiği yazısında şöyle devam ediyor:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Putin 'Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı askıya aldı
"Trump Putin ile yaptığı görüşmeleri gizledi"

Haberler Haberleri