"Trump Putin ile yaptığı görüşmeleri gizledi"

"Trump Putin ile yaptığı görüşmeleri gizledi"

Washington Post, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya lideri Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerin detaylarını gizlemek için çevirmenin notlarına el koyduğunu öne sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerde bulunan çevirmenlerinin elinden en az bir defa notlarını aldığı, bazı görüşmelerinin ise kaydının dahi tutulmadığı iddiasını gündeme getiren Washington Post'a tepki gösterdi.

Fox News'e konuşan Trump, Washington Post haberine ilişkin "Hiçbir şeyi gizlemiyorum. Bu iddialar daha az umurumda olamazdı" dedi.

2018'de Helsinki'de Rusya lideriyle 'Her Başkan'ın yaptığı türden' bir görüşme yaptığını, ekonomi gibi 'çok olumlu meseleler konusunda harika bir konuşma' yaptıklarını söyleyen Trump şöyle devam etti: O görüşmeyi herkes dinleyebilirdi. Görüşme herkese açık. Tüm bu Rusya meselesi bir aldatmaca.

Trump, birçok dünya lideriyle bire bir görüşme yaptığını fakat nedense sadece Putin'le görüşmelerine odaklanıldığı eleştirisini de yaptı.

"Putin ile yapılan telefon görüşmelerinin dinlenmesine izin vermedi"

Gazetenin iddiasına göre Trump, Rusya lideriyle 2017'de Hamburg'da yaptığı görüşmenin sonrasında çevirmeninin notlarına el koymuştu. ABD Başkanı ile Putin'in geçen sene Helsinki'de yaptığı görüşmede de sadece çevirmenlerini bulunduğu bir odada iki saat süren bir görüşme yaptığını hatırlatan Washington Post'un haberinde, Trump'ın Rus liderle yaptığı telefon görüşmelerinin de hepsini yardımcılarının dinlemesine izin vermediği ima ediliyordu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.