"FBI Trump'ın Rusya'ya çalışıp çalışmadığını soruşturdu"

"FBI Trump'ın Rusya'ya çalışıp çalışmadığını soruşturdu"

New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, FBI (Federal Soruşturma Bürosu) 2017 yılında ABD Başkanı Trump'ın Rusya lehine çalışıp çalışmadığını soruşturdu.

New York Times gazetesi, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ülke çıkarlarına karşı hareket edip etmediği yönünde Başkan Donald Trump aleyhinde soruşturma yürüttüğünü bildirdi. İnceleme, Trump’ın James Comey’i Mayıs 2017’de Rusya soruşturmasıyla bağlantılı olarak görevden almasını izliyor.

New York Times, eski güvenlik yetkilerine ve soruşturmaya yakın kişilere dayandırdığı haberinde, Trump’ın bilerek Rusya için çalışıp çalışmadığını ya da bilmeden Moskova’nın etkisi altına girip girmediğini incelediğini belirtti.

Trump’ın dönemin FBI başkanını görevden almasının adaleti engelleme olup olmadığı yönünde soruşturma yürütüldüğü biliniyordu. Ancak gazeteye göre soruşturmanın Trump’ın faaliyetlerinin ulusal güvenliğe tehdit oluşturup oluşturmadığının incelemesine kadar genişletilmesi kamuoyuyla paylaşılmadı.

Özel savcı Robert Mueller’in Rusya soruşturmasının başına gelmesinin ardından FBI’ın yürüttüğü bu soruşturma Mueller’e devredildi. Mueller ve ekibi, Trump’ın 2016 seçim kampanyasının Rusya’nın seçimlere müdahalesiyle olası bağlantısını inceliyor.

New York Times haberine Twitter üzerinden tepki veren Trump, “Wow! Başarısız New York Times gazetesinden, kovulan ya da çok fena nedenlerden dolayı görevlerinden ayrılmak zorunda kalan yozlaşmış FBI yöneticilerinin benim hakkında soruşturma açtığını öğrenmiş bulunuyorum. Bir gerekçe ya da kanıt olmadan, tümüyle adi, yalancı James Comey’i kovmamdan sonra” diye yanıt verdi.

Trump’ın seçim kampanyası sırasında Rusya’yla temasta olduğu yönünde bilinen bir kanıt yok. Başkan’ın kendisi de yasadışı bağlantısı olduğunu reddediyordu. Ayrıca Rusya da 2016 seçimlerine müdahale ettiği ya da Trump kampanyasıyla bağlantısı olduğu iddialarını yalanlamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.