Duvar krizi: Trump ​Meksika sınırını ziyaret etti

Duvar krizi: Trump ​Meksika sınırını ziyaret etti

ABD Başkanı Donald Trump, yaklaşık üç haftadır kapalı olan hükümetin yeniden açılması çabalarının sonuçsuz kalmasının ardından Meksika yakınlarındaki sınır kasabası McAllen'ı ziyaret etmek üzere Teksas'a gitti.

Duvarın finansmanı konusunda yaşanan kriz, ABD hükümet kurumlarının kısmen de olsa kapanmasına neden oldu. ABD Başkanı Donald Trump, 21 gün süren ve "ABD tarihinin en uzun hükümet sorunu" olarak adlandırılan krizin ardından sınır güvenliği konusundaki ısrarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Teksas’ta sınır güvenliği ve göçmenler konusunda düzenlenen bir toplantıya katılan Trump, önemli açıklamalarda bulundu. Trump, “Bu açık bir kriz. Ülkemizdeki birçok suç buraya gelen insanlar tarafından işlenmektedir” diye konuştu.

Trump’tan ulusal acil durum ilanı açıklaması

Ulusal acil durum ilan etme yetkisine sahip olduğunu belirten ABD Başkanı, "Bunu yapmaya henüz hazır değilim ama yapmak zorunda kalırsam yaparım. Yapabilirim. Eğer sorunu çözemezsek muhtemelen yaparım. Neredeyse kesin yaparım diyebilirim" dedi.

Trump ve yönetimi, yasa dışı göç nedeniyle ABD’de uyuşturucu akışı ve insan kaçakçılığının teşvik edildiğini öne sürerek, duvar veya çelik bariyerin bu sorunları kontrol etmenin tek yolu olduğunu vurguluyor.

Hükümetin kısmi kapatılması, yüz binlerce hükümet çalışanının ücretsiz izne ayrılacağı anlamına gelirken, Trump, dün Demokrat liderler Nancy Pelosi ve Chuck Schumer'la hükümetin yeniden açılması amacıyla müzakere masasına oturdu. Ancak görüşmede Meksika duvarının finanse edilmesi için beklediği yanıtı alamayan Trump, salonu terk etti.

Demokrat Chuck Schumer, “Başkan Pelosi’ye sınıra duvar örme talebimi kabul ediyor musun diye sordu. Pelosi ‘Hayır’ dedi. Başkan da o zaman tartışacak bir şey yok deyip odayı terk etti” demişti.

Trump, Demokratları, 2020 seçimlerini düşünerek, duvar inşa etme planını engellemeye çalışmakla suçluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.