Duvar krizi: Trump yarın Meksika sınırına gidecek

Duvar krizi: Trump yarın Meksika sınırına gidecek

‘Duvar anlaşmazlığı’ nedeniyle hükümetin kısmen kapanması krizi devam ederken Donald Trump yarın ABD-Meksika sınırını ziyaret etmeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders tarafından yapıldı. Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın yarın yapacağı ziyaret sırasında “ulusal güvenlik ve insani krizin ön saflarında yer alanlarla bir araya geleceğini” belirtti.

Trump, Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar için 5 milyar doların üzerinde bütçe talebinde ısrarını sürdürüyor. Bu konuda Demokratlar’la anlaşmaya varılamaması nedeniyle kaynakları kesilen bazı bakanlıklar ve federal daireler iki haftayı aşkın süredir kapalı. İki taraf arasında müzakereler devam ediyor ancak krizin yakın zamanda çözüleceği yönünde şu anda bir işaret yok.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Maliye Bakanlığı’ndan başlayarak, gelecek günlerde kapalı bakanlıklar ve daireleri tekrar açmak için ayrı ayrı tasarılar geçirmeye başlamayı planlıyor.

Bu arada Donald Trump, sınır güvenliği konusunda Salı akşamı canlı yayında Amerikan halkına hitap edeceğini açıkladı. Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Güney sınırımızdaki insani ve ulusal güvenlik krizi konusunda ulusumuza hitap edeceğimi size duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.