ABD'de hükümetin kapanması krize neden oldu

ABD'de hükümetin kapanması krize neden oldu

Beyaz Saray, ABD hükümetinin, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki bütçe konusundaki anlaşmazlıklarından ötürü kapanmasından Demokratları sorumlu tuttu.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında gerçekleşen müzakerelerin ardından ABD hükümetinin kısmen kapatılmasından Demokratları sorumlu tutarak, “ABD halkı yerine yasa dışı göçmenleri korumak için hükümeti kapalı tutmayı seçenler bu durumdan mesuldür” dedi.

Demokratlara sert tepki

Federal hükümetin bütçe krizi nedeniyle kısmen ve geçici olarak kapanmasının ardından açıklama yapan Sanders, Demokratların siyaseti, ülke güvenliğine tercih ettiğini belirterek, hükümetin kapanmasından Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer’i sorumlu tuttu.

Sanders, "Demokratlar meşru vatandaşlarımızı pervasız talepleri için rehine olarak kullanırken, kaçak göçmenlerin statüsünü müzakere etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Sanders ayrıca, Trump’ın ülkenin emniyet ve güvenliğine öncelik vermeyen hiçbir şeyin altına imza atmayacağını belirtti.

Görüşmeler gelecek hafta yapılacak

Yaşanan krizle birlikte ABD Başkanı Donald Trump’ın Meksika sınırına duvar örülmesi talebi üzerine gerçekleşen müzakerelerdeki çıkmazı sona erdirme umutları, gelecek haftaya ertelendi.

Trump ABD’nin, ‘geniş çaplı suçları kontrol’ altına alabilmesi için Meksika sınırında duvara ihtiyaç duyduğu konusunda ısrar ederken, duvar inşası maliyetinin 5 milyar dolar olması ülkede tartışmaların yaşanmasına neden olmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.