ABD'de hükümetin kapanması Asya piyasalarını vurdu

ABD'de hükümetin kapanması Asya piyasalarını vurdu

Japonya'da Nikkei endeksi, Wall Street'teki değer kaybının yatırımcılarda oluşturduğu kaygı nedeniyle yaklaşık yüzde 5 düştü.

Nikkei endeksi Nisan 2017'den bu yana en düşük seviyesinden kapanırken, Bangkok ve Tayvan borsaları da günü kayıpla kapattı. Çin'de de Şangay Borsası yüzde 2'den fazla değer kaybetti.

Yatırımcıların, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Merkez Bankası (FED) ile yaşadığı görüş ayrılıklarından ve hükümetin kapanmasından kaygılı oldukları bildiriliyor.

ABD'de de borsalar dün kayıtlara geçen en kötü Noel öncesi performansını gösterdi.

Dow Jones endeksi 650 puandan fazla düştü. ABD hisse senedi piyasasında yaşanan düşüşler, Büyük Buhran sonrası, Aralık 1931'de görülen en kötü Aralık performansına yaklaşmış durumda.

Kayıpların nedeni ne?

Asya piyasalarının büyük ölçüde ABD'deki gelişmelere tepki verdiği ve kaygılı yatırımcıların satışlarının görüldüğü belirtiliyor.

Kayıpta ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ı kovmayı ele aldığına yönelik haberlerin de rol oynadığı söyleniyor. Ayrıca, ABD Kongresi'nin Trump'ın Meksika sınırına yapmak istediği duvara ödenek vermeyi reddetmesinin ardından ABD hükümeti kısmen kapanmıştı.

Trump ne söyledi?

ABD piyasalarında düşüşler yaşanırken, Başkan Trump dün FED'e sert eleştiriler yöneltmişti. Trump, FED'in ABD ekonomisindeki "tek sorun" olduğunu ifade etti.

Trump FED'in uyguladığı para politikasının ekonomik büyümeyi desteklemediğini savunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.