Trump'tan demokratlara 'Meksika duvarı' tehdidi

Trump'tan demokratlara 'Meksika duvarı' tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump 'Meksika'ya inşa edilecek duvar finanse edilmezse sınırı tamamen kapatacağını' belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin güney sınırına inşa edilecek duvarın finanse edilmemesi durumunda, Meksika sınırını tamamen kapatacağı tehdidinde bulunurken, hükümetin kısmen kapatılmasından demokratları sorumlu tuttu.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Trump, “Demokratlar, bize duvarı tamamlamak için gereken parayı vermeyi kabul etmezse, güney sınırını tümüyle kapatmak zorunda kalacağız. ABD, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) kapsamında Meksika ile ticarette yılda 75 milyar dolardan fazla kaybediyor. (Buna söz konusu miktarın kat be kat fazlası uyuşturucu parasını katmıyorum bile) Güney sınırını kapatmayı ben 'kar etme operasyonu' diye değerlendiririm” ifadelerini kullandı. 

Beyaz Saray tarafından dün yapılan açıklamada, Başkan ve ekibinin Noel tatili planını iptal ettiği, Trump’ın federal hükümetin kısmi kapanması krizi nedeniyle Washington'da kalacağını duyurduğu belirtildi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.