Trump: Çin ile çok iyi bir telefon görüşmesi yaptık

Trump: Çin ile çok iyi bir telefon görüşmesi yaptık

ABD Başkanı Trump, Çin Devlet Başkanı Şi ile uzun ve çok iyi bir telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Çin ile ‘ticaret savaşları’nda alınan 3 aylık ateşkes kararının ardından, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ‘uzun ve çok iyi’ bir telefon görüşmesi yaptığını duyurdu.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştığı mesajında Trump, Çin ile olası bir ticaret anlaşmasında ‘iyi gelişmeler’ olduğunu belirtti.

Trump Twitter’daki paylaşımında ayrıca, “Anlaşma iyi yönde ilerliyor. Yapıldığı takdirde [anlaşma], tüm fikir ayrılıklarının da içinde yer aldığı konular için yapıcı olacak.” dedi.

Diğer yandan Çin Devlet Başkanı telefon görüşmesi için ise, Çin ve ABD ilişkilerinin ‘yapıcı ve istikrarlı’ bir yöne ilerleyeceğini umduğunu söyledi.

Çin devlet kanalının yer verdiği açıklamada Şi Cinping, son zamanlarda varılan ortak kararların uygulanması için her iki ülkenin de aktif bir şekilde çalıştığını söyledi.

Şi ayrıca, ‘iki tarafın da ortak faydasını’ sağlayan ve ‘orta yol’da buluşan bir anlaşmaya varılmasını ümit ettiğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.