Demokratlar'dan 'duvar' yanıtı: Trump saplantısı sebebiyle çözümü reddediyor

Demokratlar'dan 'duvar' yanıtı: Trump saplantısı sebebiyle çözümü reddediyor

ABD'de Meksika duvarı sebebiyle Demokratlara yüklenen Trump'a cevap veren Demokratlar, Trump'ın duvar saplantısı sebebiyle çözüm üretmeyi reddettiğini ve birlik yerine ayrışmayı tercih ettiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ulusa seslenişinde, hükümetin kapalı kalmasından Meksika sınırına duvar için bütçe vermeyen Demokratları suçlamasına yanıt geldi.

Trump’ın konuşması sonrası televizyon kanalları Demokratların eşit söz hakkı talebini yerine getirdi. Temsilciler Meclisi lideri Nancy Pelosi ve Senato azınlık lideri Chuck Schumer, Başkan Trump’ın gerçeklere başvurmak yerine korku yaratmayı seçtiğini söyledi.

Kongre’den canlı yayınlanan konuşmada Nancy Pelosi, ‘’Ne yazık ki hükümetin kapalı kalması sürecinde Başkan Trump’tan bu akşam duyduklarımız tamamen yanlış bilgiler hatta kötü niyetli sözler. Başkan, korkuyu seçti biz gerçeklerle başlamak istiyoruz’’ dedi.

''Duvar saplantısı nedeniyle çözümü reddediyor''

Kongre’nin ilk çalışma gününde Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratların, hükümeti yeniden açmak ve sınır güvenliği için etkin, akıllıca çözümler sunacak Cumhuriyetçi Senato tasarısını onayladıklarını söyleyen Pelosi, ‘’Ancak Başkan, Amerikalı vergi mükelleflerini milyarlarca dolar harcamaya zorlayacak pahalı ve etkisiz bir duvara, Meksika’nın ödeyeceği sözünü verdiği bir duvara saplantısı nedeniyle, hükümeti yeniden işletecek bu partilerüstü teklifleri reddediyor’’ dedi.

Trump’ın ülke genelinde çoğu muharip 800 bin masum çalışanın maaşlarını alıkoyduğunu söyleyen Temsilciler Meclisi lideri, ‘’Kime zarar vereceğini umursamadan gerekirse hükümetin aylarca ya da yıllarca kapalı kalacağı sözü verdi. Bu düpedüz yanlış’’ ifadelerini kullandı.

Pelosi Trump’ın Amerika halkını rehin tutmaktan vazgeçmesi, kriz üretmeyi bırakması ve hükümeti yeniden açması gerektiğini vurguladı.

''Trump birlik yerine ayrışmayı tercih ediyor''

Senatör Chuck Schumer da, ABD Başkanı’nın güney sınırında etkisiz ve gereksiz bir duvarı Meksika’ya ödetemediği, Kongre’yi ve halkı da kandıramadığından hükümeti kapattığı için bu noktada olduklarını söyledi.

‘’Amerikan demokrasisi bu şekilde işlemiyor. Biz öfke nöbetiyle yönetmiyoruz. Hiçbir başkan elini masaya vurup da kendi istediği olmadığı için hükümeti kapatamamalı, Amerikalıları yem olarak kullanıp onlara zarar verememeli’’ diyen Schumer, Pelosi gibi Trump’ın korkuya başvurduğunu söyledi; birliktense ayrışmayı tercih ettiğini savundu.

Politika farklılıkları nedeniyle milyonlarca Amerikalı’nın zarar görmesinin izahı olmadığını söyleyen Schumer, devlet memurlarının bir maaş alamayacağı noktaya yaklaştıklarına dikkat çekti. Bazı ailelerin ev kredisi ödeyemeyeceği, çiftçilerin ve küçük işletmelerin bekledikleri teşviği alamayacağını dile getiren Senato azınlık lideri, ‘’Bu başkan Oval Ofis’i kriz üretmek, korku yaratmak ve yönetimdeki karışıklığa olan dikkati dağıtmak için kullandı’’ dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.