Trump'ın başkanlık yolundaki rakipleri belli oluyor

Trump'ın başkanlık yolundaki rakipleri belli oluyor

2020 yılında yapılacak başkanlık seçimleri için Demokratlardan Meksika kökenli Julian Castro ve Irak Savaşı'na katılan eski asker Tulsi Gabbard aday olacaklarını açıkladı.

ABD'de 2020 yılında yapılacak başkanlık seçimleri için Demokratlardan iki isim başkanlığa aday olacaklarını duyurdu. Ailesi Meksika kökenli olan ve eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Konut ve Kentsel Gelişim Bakanı Julian Castro ile Irak Savaşı'na katılmış olan eski asker ve Temsilciler Meclisi üyesi Tulsi Gabbard, 2020 yılında yapılacak seçimler için aday olduklarını açıkladılar. 

Julian Castro (44), Kongre üyesi ikiz kardeşi ile birlikte büyüdüğü San Antonio’daki destekçilerine yaptığı konuşmada, “Büyükannem 100 yıl önce buraya geldiğinde, iki kuşak torunlarından birinin ABD Kongre üyesi olacağını ve diğerinin ise bugün benim açıkladığım gibi ‘ABD Başkanlığına adayım’ diyeceğini hayal etmediğine eminim” diye konuştu.

Castro, sınır duvarının inşası konusundaki tutumunu, "Evet, sınır güvenliğini sağlamalıyız. Ama bunu yapmanın akıllı ve insancıl bir yolu var. Güvenliğimizi sağlayacak şey kafeslerin içindeki çocukların durumu değil. Duvarı inşa etmeye ‘hayır’, gruplar oluşturmaya ‘evet’ diyoruz” ifadeleriyle açıkladı.

Trump'a eleştiri yönelten Castro, "Bugün bir kriz var, bu bir liderlik krizi. Donald Trump, büyük ulusumuzun değerlerini savunamadı" diyerek, bu durumu kınadı.

Castro, Paris iklim anlaşmasını imzalama sözü vererek, “Başkan seçilirsem, ilk kararım Paris anlaşmasını eski haline getirmek olacak" diyerek, kapsamlı sağlık sigortası, eğitim yatırımları, azınlıkların korunması ve iklim değişikliği ile mücadeleyi içeren önerilerde bulunacağını söyledi.

Julian Castro’nun yanı sıra, Temsilciler Meclisi üyesi Tulsi Gabbard da, 2020 başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı Donald Trump'a rakip olacağını duyurdu. 

Başkanlık seçimlerine girmeye karar verdiğini ve gelecek hafta adaylığını resmi olarak duyuracağını söyleyen Gabbard, 2012'de Temsilciler Meclisi'ne seçilen ilk Hindu üye olmuştu. 

Kampanyasını, sağlık hizmetleri, adalet reformu ve iklim değişikliği gibi kilit konulara odaklayacağını vurgulayan Gabbard (37), 2017'de Suriye ve Lübnan'a bir hafta süren gezisi sırasında Beşşar Esed ile görüşmesi nedeniyle eleştirilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.